ЈП Морско добро завршило процес припреме за реализацију тендеског поступка

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе успјешно је припремило и доставило Министарству просторног планирања, урбанизма и државне имовине Приједлог Одлуке о давању у закуп/на коришћење дјелова морског добра 7. фебруара и Цјеновник почетних накнада за коришћење/закуп морског добра, 20. фебруара.

Како наводе у саопштењу, данас су доставили нацрт посљедњег документа, Атласа црногорских плажа и купалишта за период од 2024-2028. године.

-Уколико нас ресорно Министарство испрати у догледном року, тендерски циклус ће отпочети током марта и тиме ћемо имати довољно времена да на квалитетан начин припремимо и спремно дочекамо љетњу туристичку сезону. Дакле, створили смо све услове за отпочињање тендерског циклуса, које су у надлежности овог предузећа, међутим треба имати у виду да законске одредбе дефинишу да се за све ове акте мора прибавити сагласност Владе Црне Горе, наводе у саопштењу.

Додају да ће спровести фер тендерски поступак, у којем ће се одвијати поштена тржишна утакмица, пружајући свим грађанима могућност коришћења државне имовине.

-Један од истицаних аргумената неблаговремености тендерског циклуса, немогућности прибављања одобрења за рад, истичемо да је Закон дефинисао Институт привременог рјешења и да се дата ситуација успјешно превазилази примјеном тог Института, а како је то и урађено тендерске 2019. године, наводе из ЈП Морско добро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here