Још једна нова линија у Тивту – дочек гостију из Бирмингема

Након Лондона,  Станстеда и Измира, нова дестинација на Аеродрому Тиват   је Бирмингем. Ову линију је отворио Jet2, а дочек за путнике организовала је Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са Аеродромима Црне Горе.

-Претходног мјесеца дочекали смо путнике првог лета авио компаније Јет2.цом из Лондона, а данас имамо задовољство да дочекамо прве путнике из Бирмингема. Увођење нових линија ка Црној Гори од стране компаније Јет2 је од огромног значаја за Црну Гору имајући у виду да је ријеч о највећем британском туроператору и једној од водећих британских авио компанија. Ријеч је о компанији која саобраћа укупно из 11 британских градова, што представља тржиште од укупно 51 милиона људи”, изјавила је директорица НТО, Ана Трипковић Марковић.

У сусрет отварању ове авио линије, како је додала, НТО је претходне године у сарадњи са овим туроператором реализовала опсежну маркетиншку кампању на тржишту Велике Британије и први пут учествовала на годишњем догађају  A night with у Бирмингему, који је окупио преко хиљаду туристичких агената који путем Call centra Jet2 директно продају аранжмане који су у понуди, што је била прилика да их детаљније упознамо са понудом Црне Горе.

-Вјерујемо да су стварању услова за нове авио линије допринијеле и интензивне промотивне активности НТО ка тржишту Велике Британије, које су током 2023. године између осталог, обухватиле кампању на ТВ и online каналима најутицајније медијске куће BBC, као и кампању у сарадњи платформом број један за резервацију путовања (Expedia) на овом тржишту, као и сарадњу са престижним британским медијима, те присуство на најзначајнијим сајмовима и пословним радионицама, објаснила је Трипковић Марковић.

В.д. извршног директора Аеродрома Црне Горе, Владан Драшковић саопштио је да се у јуну очекује отварање још једне нове линије која ће повезати Тиват и Уједињено Краљевство.

-Ријеч је о Бристолу и летовима које ће реализовати авио-компанија easyJet. У пракси показујемо резултате синхронизованог институционалног наступа у контексту јачања авио-доступности Црне Горе, рекао је Драшковић.

Аеродроми Црне Горе су од 1. јануара до 28. априла опслужили преко пола милиона путника што је око 30 одсто више у односу на исти период 2019. године.

Аеродром Подгорица са преко 400 хиљада путника биљежи раст од око 45 одсто у поређењу са 2019. годином, док је Аеродром Тиват, гдје је од почетка године опслужено преко 105 хиљада путника, на око 91 одсто резултата из тог периода, саопштено је из Националне туристичке организације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here