„Јесења фешта“ оживјела центар града

Рекордан број излагача са маштовитим рукотворинама и локалним делицијама, испунио је данас пјешачку зону Његошеве улице и центар града на традиционалној Јесењој фешти.

Према ријечима Милине Ковачевић из НВУ Руке, излагачи су показали инспирацију у бојама јесени и креирали маштовите производе.

-То је и концепт када организујемо стађунске феште, да плодове који су око нас претворимо у нешто укусно, лијепо, носиво и да то постане инспирација за све нас. Желимо и да инспиришемо људе да користе аутентичне ствари, али и да упосле руке, те смо на овом догађају представили и радове са радионица које смо организовали у припреми феште. На сваки начин покушавамо да охрабримо људе да креативно користе своје слободно вријеме, истакла је Ковачевић.

Милица Боца из НВО „Не бацајте боце“ је казала да су одлучили да буду подршка фешти, тако што ће излагачима нудити еколошка паковања за производе.

-На штанду се налазе узорци еколошких паковања који могу да се наруче у Црној Гори. Фешта има намјеру да у будућности буде „Zеrо wаstе“ манифестација, објашњава Боца.

Јелена Косић, чланица која ствара у оквиру пројекта Ековил, удружења пољопривредника новског залеђа, представила је јединствен сувенире – домаћи сапун.

-Сапуни су на природној бази, користимо биљке са Орјена, палмино, маслиново и кокосово уље, нема хемије, апсолутно је све на природној бази, наводи Косић.

У оквиру Јесење феште прошлог викенда је одржано „Наткувавање“, а синоћ дружење у бару „Вагон“ у Зеленици уз печено кестење, кувано вино и наступ дуета Олег Дудченко (саксофон) и Драшко Ђукић (гитара и вокал), који су одушевили бројну публику. Ако временски услови дозволе, фешта ће бити завршена сутра бициклистичком трком Јесења штрафта, од 11 до 13 сати Шеталиштем пет Даница, од Титове виле до снек бара „Вагон“ у Зеленици. На тему јесени учесници могу бити костиминирани или да украсе своја бицикла, а за најљепше маске и украсе планиране су награде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here