Јесен 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачнo у јужним и централним предјелима, а на крајњем сјеверу и сјевероистоку пријеподне знатно мање падавина или углавном суво. Крајем дана и током ноћи падавине ће појачати и проширити на већи дио земље. Вјетар појачан и јак, на ударе веома јак и олујне јачине, јужних смјерова, углавном у ноћним сатима ће слабити. Јутарња температура ваздуха од 8 до 16, највиша дневна од 10 до 21 степен.

ЦЕДИС

За данас нема најављених планских искључења електричне енергије, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

Измјена режима саобраћаја

Због радова на главној градској саобраћајници у Улици Браће Гракалић од Школског центра до кружног тока у Мељинама, саобраћа се отежано због радова на реконструкцији путне дионице, обухватајући тротоар и изградњу нове јавне расвјете. Мјесто радова је обиљежено саобраћајном сигнализацијом, коловоза је загребан са доста рупа.Након припремних радова извођач фирма Асфалт бетон градња приступиће асфалтирању тога дијела пута од Савине ка Мељинама.

Аутобуски саобраћај

На херцегновску Аутобуску станицу стигао је аутобус  превозника Озлем из Лесковца и Банбус из Београда, док очекују долазак Јадран експреса из Београда, Блуе лајна из Новог Сада, Југопревоза из Требиња, Божура и Ленса из Суботице и у 11:30 очекују Ласту из Београда. За Београд је отишао Озлем, у 8:35 превозник Лалатовић вози за Сарајево, у 9:30 полази Божур ка Дубровнику, па у 11:10 Јадран експрес вози за Дубровник, у 12:10  Југопревоз за Требиње и остали превозиници полазе према устаљеном реду вожње.

Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду у 8:00 и 11:15 и 15:20 и два за Истанбул у 11:00 и 12:50. Са Подгоричког аеродрома планирано је за сада пет летова ка Београду, два ка Истанбулу, те Мемингену, Берлину, Бечу, Гданску, Сабиха Гоцкен, Кракову, Милану и осталим дестинацијама.

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Саобраћај се обавља по мокрим и клизавим коловозима. Видљивост је смањена.  Возачима се савјетује да возе опрезно, да брзину прилагоде условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме.

У  периоду од 15.11.2023. до 01.04.2024. године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови. Када на осталим дијеловима и дионицама пута који нису обухваћени Наредбом постоје зимски услови (снијежне падавине,снијег, лед или поледица на коловозу) на возилу морају бити пнеуматици за зимску употребу на свим точковима.

До 30.12.2023 године на магистралном путу Никшић-Вилуси, на дионици Никшић-Кусиде саобраћај се обуставља за све врсте возила у терминима од 09.00 до 11.00 и од 14.00 до 16.00 сати у периоду. Недељом нема обустава саобраћаја.

Данас ће доћи до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни  на мјесту извођења радова у термину од 07.00 до 17.00 сати  на маг.путу М-11 дионица Лепетани-Тиват, због потребе подизања термотехничке опреме.

На аутопуту се саобраћа без измјена у режиму саобраћаја.

Апелују на возаче да возе опрезно у складу са ограничењима брзине и уз држање прописаног растојања између возила.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here