Јесен 2022: Сервисне информације

Умјерено до претежно облачно и углавном суво. Тек понегдје слабе падавине су могуће крајем дана и током ноћи. Ујутру на сјеверу умјерен до јак мраз, а по котлинама магла и ниска облачност. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјењивог смјера, на југоистоку повремено умјерен до појачан, источни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 13 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи, без напајања електричном енергијом ће у времену од 8:00 до 14:00 сати бити Модра Плоча на Челима, од 8:00 до 15:00 сати струју неће имати насеље Јошица у Каменарима, а у термину од 8:00 до 16:00 сати Тијесни Кланац и Кулиновићи у Мојдежу.

ВОДОВОД
Из Техничке службе херцегновског „Водовода и канализације“ обавјештавају потрошаче са подручја Гомиле, Дреновика, насеља Ново место и Улице Братства и јединства да ће у периоду од 8:00 до 12:00 сати бити без дотока воде због радова на санацији квара на водоводној мрежи.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима. Видљивост је мјестимично смањена по котлинама, а дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а осам особа лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenego“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 16:00 и у 20:50. Два лета су за Беч а остали су за Истанбул, Дортмунд, Загреб, Будимпешту и Рим. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 8:00 сати. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 10:55.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда и данас касни сат и 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:45. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују „Blue line“ из Новог Сада, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице, па „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here