Изливање воде у Мељинама отежава саобраћај

Регулацијом потока Немила и изградњом хидротунела, у Мељинама је у већем дијелу рјешен проблем плављења усљед обилних киша. Међутим и даље проблем представља изливање воде са парцеле „Новог Првоборца“ које отежавају саобраћај.

Према ријечима предсједника Мјесне заједнице Мељине Милана Берића, испод магистрале се налази тумбин и његовим пробијањем би могле да се спроведу све атмосферске воде.

-Ту се сливају атмосферске воде и са Пода. Било је најава да ће се то ријешити током изградње хидротунела, али вјероватно није било довољно средстава, тако да смо ми кроз програм Мјесне заједнице аплицирали за рјешавање овог проблема. Надам се да ћемо то успјети у скоријој будућности да ријешимо, казао је Берић.

На парцели су запуштени објекти па је, како истиче Берић, на терен излазила и Служба за инспекцијске послове.

-Они су покушавали да рјеше проблеме из своје надлежности јер ту не би смјела да се налазе возила и запуштени објекти. Проблем је доћи до извршног директора. Ми смо ушли и у тај поступак и надамо се да ћемо и то ријешити.

Санација корита бујичног потока Немила у Мељинама започета је 25. фебруара, пројекат вриједности око 200 хиљада еура финансирала је Управа јавних радова, а радови су завршени почетком јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here