Јесен 2022: Сервисне информације

Претежно облачно, повремено киша, понегдје и пљускови са грмљавином. На сјеверу у вишим планинским предјелима у јутарњим и ноћним сатима сусњежица и снијег. Током ноћи падавине ће ослабити, и у већини мјеста престати. Вјетар јужних смјерова мјестимично умјерен до јак, послијеподне у слабљењу. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 16 степени.

ЦЕДИС:
Због планираних радова на мрежи у времену од 8:00 до 12:00 сати ће без напајања електричном енергијом остати Суторинско поље – главица, a од 11:00 до 15:00 сати струју неће имати Сервисна зона у Игалу. Радове изводе у циљу квалитетнијег и сигурнијег напајања електричном енергијом, а у случају лошег времена биће одгођени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћај се одвија успорено по мокрим коловозима, а због обилних падавина на појединим дионицама дошло је до задржавања воде на коловозу. Проблеми су изражени на бујичним токовима у урбаним срединама, као и на мјестима гдје се изводе грађевински радови. Дуж клисура и усјека учестали су одрони. Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену временским и саобраћајним условима и поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а четири су за Београд. Јутарњи је био „Аir Montenegro“ у 7:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30, 15:15 и у 22:00 сата. Два лета су за Истанбул, а остали су за Берлин, Лондон, Меминген, Барселону и Атину. Из Тивта и данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ 11:50 и у 15:05, а „Аir Montenegro“ у 15:40. Црногорска авио компаније лети и за Истанбул у 10:40.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 25 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:50. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Оzlem tours“Лесковца и „Банбус“ из Београда, а следеће очекују „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here