ЈЕСЕН 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Претежно облачно, повремено киша, интензивније падавине се очекују на југу, пљускови и грмљавина. На сјеверу дужи периоди сувог времена. Вјетар слаб до умјерен, понегдје и појачан, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 18 степени.

СТРУЈА

Из Цедиса обавјештавају да ће због планираних радова на мрежи без струје од 08:00 до 15:00 часова остати потрошачи у близини Матковића моста, као и Требесин. Потрошачи од Новосадског према семафорима на Топлој, улице Браће Грбића и Његошева, без струје ће бити од 08:00 до 09:00 сати.

ДОМ ЗДРАВЉА

У КОВИД амбуланти данас од 8:00 до 12:00 ради др Горчин Чворовић, од 15:00 до 19:00 сати др Сања Топић.

Од изабраних доктора за жене, пријеподне ради др Аленка Срдановић, док је од 15:00 до 19:00 сати дежуран др Слободан Булатовић.

У пулмолошкој амбуланти данас од 15:00 до 19:00 часова ординира др Даринка Ковачић.

За све хитне случајеве, у централној згради Дома здравља, непрекидно ради служба Хитне медицинске помоћи – број телефона 124.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На главној аутобуској станици нема кашњења. Први су овог јутра стигли Банбус из Београда и Озлем из Лесковца. У наставку пријеподнева очекују доласке Јадран експреса из Београда, Ројала из Крагујевца, Блу лајна из Новог Сада и Божура из Суботице. Када је ријеч о јутарњим поласцима, Лалатовић ка Сарајеву полази у 8:35, Божур и Јадран експрес ка Дубровнику у 9:30, односно у 11:10. Локални и међуградски саобраћај се одвија редовно.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду, у 8:00, 15:20 и 16:30. Са подгоричког ће бити реализовано 11 летова, пет ка Београду, два ка Истанбулу и по један ка Љубљани, Бечу, Бриселу и Дортмунду.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз из Бара ка Београду полази сваког дана у 19:00 сати, док је повратак планиран у 21:10. Цијена карте за први разред износи 31,80 еура, за други 21 еуро. Обавезна је резервација сједишта у износу од 3 еура.

АМСЦГ

На путевима у Црној Гори се саобраћа по претежно мокрим и клизавим коловозима. Видљивост је мјестимично смањена у вишим предјелима. Из АМС возачима савјетују да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

Употреба зимске опреме је неопходна до 1. априла наредне године на путевима гдје је то назначено сигнализацијом, без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 12 саобраћајних незгода, у којима је једна особа задобила теже, а три особе лакше повреде.

Возите полако и опрезно, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here