ЈЕСЕН 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Претежно сунчано, у поподневним сатима или крајем дана постепено наоблачење са запада. На сјеверу ујутру слаб мраз, а по котлинама понегдје магла. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 22 степена.


НЕСТАНАK ВОДЕ
Зог квара на водоводној мрежи у Зеленици од јуче су без воде потрошачи из Горњих Сасовића, подручје изнад бивше касарне. Kако обавјештавају из техничке службе херцегновског “Водовода”, радови на санацији квара су у току, а нормализацију водоснабдијевња очекују данас до 12:00 сати.

ЦЕДИС
Из Црногорског електродистрибутивног система данас нису најавили искључења у нашем граду, али ће због планираних радова на мрежи поједини дјелови града сутра бити без струје. У сриједу, 27. октобра, у времену од од 8:00 до 15:00 сати ће без напајања електричном енергијом остати: Брајковина, Трипун брдо, Чиповина и дио Црнице. Радове изводе у циљу квалитетнијег и сигурнијег напајања електричном енергијом, а у случају лошег времена биће одгођени.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано девет летова, од чега два за Београд. “Аir Montenegro” је реализован у 7:30, а авион “Аir Serbia” полијеће у 8:30. Три лета су за Беч, а остали за Kраков, Истанбул, Лондон и Kијев. Са тиватског аеродрома данас само дева лета за Београд; “Аir Montenegro” у 14:55 и “Аir Serbia” у 17:40.


ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 45 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:45. Полазак из Бара је у 19:00 сати, из Београда у 21:10, а мјеста има довољно. Локални возови саобраћају редовно.


АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли “Божур” из Београда, “Лазаро” из Бања Луке и “Транс-југ” из Београда. По реду вожње у 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9:30 “Божур” за Дубровник и у 11:10 “Јадран експрес” такође за Дубровник. Следеће на херцегновској Аутобуској станици очекују “Ленс” из Новог Сада, “Royal” из Ниша, “Jadran line“ из Kрагујевца, и “Бlue line” и “Јадран експрес” из Суботице.


АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима и, углавном, уз добру видљивост. Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња, јер је измијењен режим вожње. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21 саобраћајна незгода у којима је једна особа задобила теже, а осам особа лаке повреде. Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807.

ДОМ ЗДРАВЉА

Изабрани љекари за дјецу пријеподне: др Драгана Кнежевић и др Оливера Ментовић, послијеподне др Маја Поповић.

Изабрани љекари за одрасле пријеподне: др Сања Чепрнић, др Марија Станишић, др Тамара Пиљевић, др Тања Зградић и др Александра Колунџић – медицина рада. Изабрани љекари за одрасле послијеподне: др Сања Топић, др Зинаида Миљковић, др Данка Кривокапић и др Ана Поповић.

У КОВИД амбуланти данас до 12:00 сати ради др Тања Зградић, а од 15:00 до 19:00 сати др Зинаида Миљковић.

У диспанзеру за жене данас пријеподне ради др Аленка Срдановић.

У амбуланти у Игалу др Росанда Бојичић од 7:00 до 14:00 сати, у амбуланти у Бијелој у исто вријеме др Иљана Даниловић и др Милица Тошић, као и педијатар др Милена Пророчић.

1 COMMENT

  1. Opet na Rivijeri privatni kamioni odvoze gradj.otpad I zemlju na divljim deponijama. Komunalnih policajaca nidje. Na Telefone u kancelarijama se ne javljaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here