Јелена Дубљевић на челу КСЦГ, Жељка Ратковић члан Управног одбора

Кошаркашки савез Црне Горе је на данашњој Изборној скупштини у Подгорици добио новог предсједника – то је некадашња репрезентативка Јелена Дубљевић, којој је противкандидат био досадашњи предсједник Никола Пековић. Тајним гласањем ћетири гласа више добила је Дубљевић (42:38).

Пековића су предложила 24 клуба, међу којима су и новски: КК“Приморје 1945”, ЖКК “Херцег Нови, КК”Ас” и КК“Бијела”, док је  Дубљевићку предложило 26. представника клубова, укључујући  ЖКК “Приморје” и КК “Галеб” из Херцег Новог.

Пековић је у јучерашњем саопштењу достављеном медијима између осталог нагласио да је најдубље мотивисан искреном жељом да сав свој професионални, лични и спортски дигнитет угради у темеље истинског и дугорочног развоја црногорске кошарке.

Бивша капитенка националног тима Јелена Дубљевић најавила је да ће ослободити клубове путних и трошкова плаћања за Лиге младих, бесплатне и унифициране љекарске прегледе, бесплатне кампове и школе кошарке у организацији Савеза, а приоритет ће дати у развоју домаћих играча. Активираће и запостављене кошаркашке центре, рад Савеза биће потпуно транспарентан, а некадашња кошаркашица најављује партнерство са реномираним компанијама и банкама, дигитализацију и рационализацију пословања Савеза и стипендирање младих репрезентативаца, а уколико побиједи, Јелена Дубљевић посебну пажњу посветиће  праћењу е развоја каријера наших играча у иностранству.

Члан управног одбора КСЦГ, по предлогу Јелене Дубљевић  је Жељка Ратковић, предсједница ЖКК “Приморје”, док је предлог досадашњег предсједника Николе Пековића, за Управни одбор из Херцег Новог био Рашо Мијушковић, секретар “Приморја 1945”.

У периоду који слиједи заједно са члановима Управног одбора,нова предсједница  убрзано морати да покрене такмичења у Црној Гори, како сениорска, тако и она за млађе селекције, истовремено убрзано ће морати да се пошаљу пријаве за учешће млађих селекција на шампионатима Европе која слиједе….

У периоду који слиједи нова предсједница ће, заједно са члановима Управног одбора, убрзано морати да покрене такмичења у Црној Гори, како сениорска тако и она за млађе селекције, а истовремено ће морати да се пошаљу пријаве за учешће млађих селекција на предстојећим шампионатима Европе. Мушку селекцију очекују квалификације за Европско првенство, као и квалификације за Олимпијске игре у Паризу.

Подршку Јелени Дубљевић потписима је дало 18 репрезнтативки Црне Горе, међу којима су и Новљанке: Драгана Живковић, Јована Пашић, Јелена Вучетић, Бојана Ковачевић, Јелена Булајић и Сања Акшам, док писмо подршке Дубљевићки није потписала селектор Јелена Шкеровић. Женска репрезентација недавно је успјешно у Сарајеву и Игалу почела квалификације за Еврпско првенство.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here