Јавна расправа о базној станици на Сушћепану, у понедељак

Мјештани Сушћепана противе се планираној изградњи базне станице 5 Г мреже у том селу. Одржан је и Збор грађана, са којег је послата порука да су „спремни животима да бране постављање оваквог објекта у близини кућа“. Подсјећамо, да је компанија Телеком склопила уговор са приватним лицем за постављање на тој локацији базне станице.

Према ријечима предсједнице Мјесне заједнице Ратишевина-Сушћепан-Требесин, Зорице Мијајловић, планирано је да базна станица мобилне телефоније буде изграђена у близини кућа што је супротно Елаборату, па ће се у понедељак 18. марта наћи на Јавној расправи која ће бити одржана у Општини Херцег Нови, са почетком у 11 часова:

Зорица Мијајловић

– Један од горућих проблема нам је постављање базне станице 5 Г мреже на катастарској парцели 923/1 на подручју Сушћепана. Мјештани су једногласни и непоколебљиви, да не дође до постављања базне станице. Прошле седмице је био Збор грађана на коме је послата порука да су спремни живтима да бране да не дође до постављање. Покренута је петиција и за пар дана прикупљено је 112 потписа мјештана. Имали смо разговоре се представницима Општине Херцег Нови, тако да је у понедељак, заказана је јавна расправа. Позивамо да што више људи присуствује скупу у великој сали Општине, навела је Мијајловић.

На Јавној расправи ће учествовати и мјештани околних села, који се такође противе постављању 5 Г базне станице  на овом подручју:

– Са тог скупа ће још једном послати врло јасна порука, да мјештани не само Сушћепана, него и Ратишевине, Требесина и Гомиле, нису за постављање базне станице, јер посљедице би биле врло штетне по здравље становника. Овом приликом не говоримо о штетним посљедицама, које би се одразиле на природу, воде, флору, фауну. Осврнућемо се на посљедице по здравље и животе  мјештана, у овим насељима. Још ако узмемо у обзир да је Сушћепан једно од најнасељенијих села у Општини Херцег Нови. Не желимо да базна станица буде на тој локацији, у густо насељеном мјесту,осврнула се Мијајловић.

Недавно је донесена нова Одлука о Мјесним заједницама којом је, између осталог, предвиђено да због територијалне припадности Требесин се припоји МЗ Поди. Међутим, мјештани Требесина не желе да напусте Мјесну заједницу, којој су до сада припадали и реализовали бројне пројекте. Петицију Општини упутили су преко Грађанског бироа.

Мијајловић истиче да су захваљујући заједничким договорима и доброј сарадњи мјештани ова три села у МЗ Сушћепан-Ратишевина-Требесин реализовали бројне инфраструктурне пројекте и долазили до позитивних резултата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here