Јанчић и Сарап нови кадрови Владе

Фото: Влада ЦГ

Влада је на данас одржаној сједници  донијела рјешење о именовању Милана Јанчића за савјетника потпредсједника Владе за демографију и младе, а Марија Сарап је постављена за вршитељку дужности генералне директорице Директората за развој креативних индустрија у Министарству културе и медија.

Миодраг Бешовић одређен је за вршиоца дужности генералног директора Директората за заштиту и спашавање у Министарству унутрашњих послова,  а Дарко Вукчевић за вршиоца дужности директора Управе за извршење кривичних санкција. Влада је донијела рјешење о престанку мандата досадашњег челника УИКС-а у в. д. мандату Рада Војводића.

На сједници, којом је предсједавао потпредсједник Владе за безбједност, унутрашњу политику, европске и вањске послове Алекса Бечић, утврђен је и предлог за опозив изванредне и опуномоћене амбасадорке Црне Горе у Републици Сјеверној Македонији, на резидентној основи, са сједиштем у Скопљу Марије Петровић.

На сједници је именован и Координациони тим за заштиту и спашавање у саставу: руководилац Милојко Спајић, замјеник Данило Шарановић, те чланови  Филип Ивановић, Драган Краповић, Војислав Шимун, Наида Нишић, Владимир Мартиновић, Владимир Јоковић, Филип Радуловић и Ирена Вућић Поповић.

Разријешен је и досадашњи Савјет за реформу јавне управе, а именован и нови у ком су: предсједник Милојко Спајић, те чланови Мараш Дукај, Данило Шарановић, Новица Вуковић, Ник Гељошај, Маида Горчевић, Наида Нишић, Мишела Манојловић, Агрон Цамај, Иван Медојевић, проф. др Бобан Меловић, Милена Мук, Андреа Поповић и Ненад Ракочевић, а за секретарку Савјета именована је Марија Хајдуковић.

Одређен је и Савјет за конкурентност на челу са Ником Ђељошајем, замјеником предсједника Новицом Вуковићем и 22 члана.

На сједници је одређен и престанак мандата генералне директорице Директората за културно умјетничко стваралаштво у Министарству културе и медија Милене Дурутовић, вршиоца дужности помоћника директора Управе за статистику Божидара Терзића, вршитељке дужности  секретарке Министарства јавне управе Љубице Поповић, генералне директорице Директората за уговарање и финансирање средстава ЕУ помоћи у Министарству финансија Јелене Давидовић и констатован је прекид мандата вршитељки дужности помоћнице директора Управе прихода и царина Биљане Јелић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here