Боћари Мељина на завршном турниру Регионалне лиге у Београду

По узору на популарне колективне спортове и боћарски клубови из Црне Горе, Србије, Словеније и Хрватске покренули су прошле године Регионалну лигу. У другом издању,  наредног викенда у Београду домаћин завршног турнира је првак Србије, Нови Београд.

На овом турниру учествује и шампион Црне Горе БК Мељине, а састаће се са екипом Тратра из Скофје Локе из Словеније, фаворита у том мечу, јер Новљани наступају ослабљени без стандардних играча, хрватских интернационалаца Леа Брнића и Мариа Милићевића. Други полуфинални пар је Нови Београд и Пула.

Секретар БК Мељине Иван Газивода прича за РТХН да је за екипу наступ на овом турниру највећи изазов након освајања шампионске титуле.

– Част и задовољство је што смо учесници ове лиге и што се налазимо у друштву клубова Трата, Пула и Нови Београд. Ово је тренутно врхунац регионалног боћања – истиче он.

Газивода сматра да су Словенци апсолутни фаворити.

-То је екипа која је била учесних завршног турнира Лиге шампиона. Појача ни су са два врхунска играча Давором Ганичем и Андријом Петричем. Отежавајућа околност за нас је и  чињеница да наша појачања за ово такмичење, хрватски интернационалци који играју у Италији, Лео Брнић и Марио Милићевић бити са нама у Београду – наводи Газвода.

Упркос свему, како додаје, екипа Мељина покушаће да стигне до изненађења, иако ће то бити веома тежак подухват.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here