Јадрану бод против Партизана

Фото: Слободан Сандић Фб ПВК Јадран

Да срећа прати упорне потврдили су вечерас ватерполисти Јадана који су у утакмици другог турнира Премиер лиге у Београду  одиграли неријешено против Партизана 14:14 (5:2, 3:4, 3:3, 3:5). Партизан је водио до саме завршнице, када је Данило Ступар донио изједначење и важан бод за екипу Петра Радановића.

Послије прве четвртине тим са Бањице водио је 5:2. Играчи Јадрана су у другој четвртини пришли на гол разлике 5:6 и 6:7, али су Марко Димитријевић и бивши Јадранаш Никола Гига успјели да врате предност својој екипи од +3 (10:7).

Уочи последњих осам минута игре, Партизан је имао предност од два гола, али се Јадран вратио у игру и на почетку последње четвртине Данило Радовић је смањио резултат на 10:12.

У следећем нападу сигуран је био Тртовић, али Матеј Чарај је погодио мрежу Партизана, а послије гола Јована Вујовића резултат је био 12:13. Ловре Милош је погодио за 14:12, а Данило Радовић за 13:14. После грешке Партизана, Данило Радовић је погодио пречку, Новљани су се одбранили, а затим преко Данила Ступара стигли до бода. Партизан је пропустио своју прилику да стигне до побједе, а Новљани четири секунде прије краја када је Василије Радовић покушао да да побједнички гол.

Стријелци за Јадран су: Јован Вујовић три, Павел Калтурин, Матеј Чарај, Данило Радовић, Мартин Гардашевић по два, Раџивон Зизудин, Василије Радовић, Данило Ступар по један.

Голове за Партизан постигли су: Ловре Милош четири, Душан Тртовић три, Марко Димитријевић и Петар Смиљевић по два, Никола Гига, Зоран Божовић и Ловро Папарић по један.

Јадран сутра од 11:30 игра са Радничким из Крагујевца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here