Јадран жели да поправи пласман у Регионалној премијер ватерполо лиги

Ватерполисти Јадрана вечерас почињу такмичарске обавезе у 2023 години, јер је до суботе, 21. jануара на програму трећи турнир, овога пута у Шибенику.

Након прва два такмичења извјесно је да ће на Ф4 у марту играти ерволигаши Нови Београд, Раднички, Јадра Сплит и Југ. Тренутно су иза њих Црвена звезда и Младост, али са малим изгледима да у наредна три дана, а потом и на последњем, четвртом турниру у фебруару у Дубровнику и Крагујевцу, измјене ситуацију на врху.

Црногорске клубе Јадран и Приморац су у великом заостатку, па ће наредна два турнира искористити прије свега за провјеру форме и за предстојеће дуеле на домаћој сцени.

Шансе екипе са Шквера на Црници су дефинитивно у другом и трећем колу, када ће ривали бити Соларис, па дан касније сплитски Морнар.

Како истиче тренер Петар Радановић, све три утакмице у Шибенику су још један тест за младу екипу Јадрана.

– Вечерас у дуелу са имењаком из Сплита треба признати да је тим са Пољуда фаворит. Али ми се нећемо предати. Фокусираћемо се на дуеле са екипама из Шибеника сутра и у последњем колу са Морнаром, са којим можемо да играмо и они су као и ми у доњем дијелу табеле. У пет одиграних кола освојили смо на турнирима у Херцег Новом и Београду четири бода и потрудићемо се да овај скор повећамо – рекао је пред јучерашњи пут за Далмацију Радановић, који на овом турниру не може да рачуна на повређеног Дамјана Вујичића.

Пласман пред трећи турнир: Нови Београд и Раднички 15, Југ и Јадран Сплит по 12, Црвена звезда и Младост по 9, Шабац 6, Партизан и Јадран Херцег Нови 4, Морнар 3, Приморац и Соларис су без бодова.

На турниру у Шибенику играју: Четвртак 19. јануар: Југ – Морнар, Јадран Сплит – Јадран Херцег Нови, Соларис – Приморац.

Петак 20. јануар: Морнар – Приморац, Јадран Херцег Нови – Соларис,  Југ – Јадран Сплит 20.45.

Субота 21. јануар: Југ – Соларис, Јадран Сплит – Приморац, Јадран Херцег Нови – Морнар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here