Јадран вратио пехар на Шквер

Фото: ПВК Јадран

Ватерполисти Јадрана вратили су пехар Куп-а Црне Горе на Шквер, послије само годину. Као што се и очекивало, финале је донијело велику борбу са Приморцем, а побједник је одлучен у другом полувремену када је званични шампион серијом 5:0 одлучио побједника. Крајњи резултат је 10:6 (4:3, 1:3 2:0, 3:0).

Ватерполисти  Приморца головима Марка Мршића и Вука Драшковића водили су 1:0 и 2:0, а Јадран преко капитена Мартина Гардашевића и Василија Радовића изједначили. Марко Мршић није искористио петерац, а Данило Радовић је донио предност својој екипи 3:2. Капитен Которана, Марко Гопчевић је изједначио  резултат на 3:3. До краја четвртине Давид Стевовић је донио предност Јадрану 4:3.

У другој четвртини Петар Вујошевић је изједначио резултат на 4:4. Урош Вучуровић је поново донио предност Јадрану – 5:4. Марко Мршић је изједначио на 5:5. Новљанин Филип Гардашевић је довео Приморац у вођство 6:5.

Када се очекивао наставак велике борбе и неизвјесност у борби за пехар,  ватерполости Приморца су стали, а голман Јадрана Дарко Ђуровић спустио је ролетне на свој гол. Давид Стевовић је на почетку треће четвртине био прецизан за 6:6. Пулени Петра Радановића су се у два наврата одбранили са играчем мање, а Данило Радовић је убзо погодио мрежу голмана Краља  – 7:6.

У последњих 8 минута, послије асистенције Василија Радовића, Џејк Мускат је  поготком за 8:6 и најавио тријумф. Играчи тренера Перовића наставили су „пост” јер  су десет минута били без  гола, а када је Василије Радовић погодио за 9:6, било је јасно да Приморац неће одбранити трофеј освојен прошле 2021. године.

До краја још један гол Јадрана а стријелац је био Матија Сладовић из петерца.

Стријелци за за Јадран су: Василије Радовић, Давид Стевовић, Данило Радовић по два, Урош Вучуровић, Мартин Гардашевић, Матија Сладовић, Џејк Мускат по један. Дарко Ђуровић је имао 13 одбрана.

Голове за Приморац постигли су: Марко Мршић два, Вук Драшковић, Марко Гопчевић, Филип Гардашевић и Петар Вујошевић по један.

Услиједило је и шампионско купање Јадранових играча са тренером Петром Радановићем

Шампиоски пехар предсједника Савеза завршио је у рукама капитена Мартина Гардашевића.

У утакмици  за треће место, Будва је побједила Катаро 12:8.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here