Јадран носи барјак на путу ка престоници европског спорта

Ватерполо спорт већ цијели вијек је понос Херцег Новог и свих његових грађана. То је потврђено на данашњем пријему представника свих генерација Јадрана које су у тек завршеној сезони  постигли значајне успјехе.

Предсједник Општине  Стеван Катић са сарадницима угостио је представнике сениорске екипе капитена Мартина Гардашевића, Данила Радовића који су освојили дуплу круну у првенству Црне Горе  и у следећој  сезони по новој формули такмичења биће члан Лиге шампиона. На пријему су били млађи јуниори (2007 годиште) које је представљао Никола Петровић,  кадети (2009) са капитеном Милошем Никезићем и млађи пионири (2011  годиште и млађи) Матејa Кишић, Урош Сијерковић и Андрија Суботић који су прваци Регионалне лиге за своја годишта.  

-Херцег Нови је град  ватерпола  и драго ми је што су  ваши резултати  наставак континуитета који је на понос свих и у клубу и Општини  јер и ове сезоне сте најбољи и у Купу и у  првенству. Оно што посебно радује то су резултати млађих селекција екипе са Шквера и ви сте бренд ове средине. Успјех одбојкашица и њихови клупски резултати у дресу “Херцег Новог”  потврђују  да наш град постаје препознатљив по спортским резултатима, казао је предсједник Општине Стеван Катић.

Локална самоуправа труди се да побољша спортску инфраструктуру, додао је Катић. 

-Радимо да добијемо нови олимпијски базен у Игалу јер то је потреба овог града  а ПВК Јадран и Херцег Нови заслужују. Пред Јадраном је свијетла будућност. Херцег Нови се кандидовао за престижну титулу Града спорта  на Европском нивоу  и пуно се ради да приђемо тој кандидатури. Највише се мора радити на инфраструктури. Циљ је да се почне што прије радити Олимпијски базен. Очекујемо да ћете врло брзо играти у једном новом комплексу. Хвала свима тренерима и играчима, поручио је Катић.

Секретар  секретаријата за друштвене дјелатности и  међународну сарадњу Митар Кисјелица нагласио је да ће Јадран добијати помоћ и  подршку и у наредном периоду и бити носилац кампање за титулу европског града спорта.

-Носићете барјак  Херцег Новог  на свим спортским такмичењима. Доказујете  да је пред пред Јадраном свијетла  будућност, казао је Кисјелица.

На пријему и подршци представницима Општини захвалио је предсједник клуба Боро Лучић .

-Јадран је ушао у други вијек постојања. Освојио је у сениорској конкуренцији дуплу круну у Црној Гори али посебно радују резултати младих у Регионалним лигама у конкуренцији клубова  из Србије и Хрватске.  У новој сезони по новој шеми враћа се на Шквер Лиге шампиона  најелитније такмичење. Надамо се да је ово прилика да се побољшају резултати на међународној сцени гдје Јадран има велики реноме. То су  нови спортски изазови и ми смо им наредни и  уз помоћ општине  стићи ће и нове титуле и  медаље, казао је Лучић.

На крају свечаности  предсједник Катић и  секретар Кисјелица уручили су плакeте за постигнуте резултате Јадрановим играчима на  домаћим међународним такмичењима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here