Јадран и у Дубровнику у минусу један гол

У првом колу за пласман  од 1. до 3. мјеста у групи Запад Премиер лиге ватерполисти Јадрана  поражени су 13:12 (4:2, 3:3, 3:4, 3:4) од домаћег Југа.

У узбудљивој завршници  Мартин Гардашевић и саиграчи  као и на Шкверу прије три дана били су “кратки” за  један гол. Као и на Шкверу  прије пар дана “Госпари”  су водили  током цијеле утакмице, али играчи Јадрана се нијесу   предавали. Домаћи тим је преко Мара Јоковића и Франка Лазића повео 3:1 и 4:2. Југ је имао предност 7:4 и  8:5. Уз поготке Вукићевића, Василија Радовића и Нагаева, брзо је наш првак стигао до минус један (8:7), али су Дубровчани завршну четвртину започели резултатом 10:8. Наставили су играчи са Шквера  са одличним издањем и последњих осам минута , гдје су  головима Гардашевића и Гојковића први пут стигли до изједначења  – 10:10. Потом смо видјели по два гола на обје стране, те је уочи завршних 90 секунди резултат био  12:12.

Југу је  је тријумф донио Богдан Ђерковић голом у нападу с играчем више 34 секунде прије краја.  Четири секунде прије краја покушај Вујовића са 2 метра је одбранио голман  Попадић, а са звуком сирене је лопта упућена с десног крила, у параболи погодила стативу.

Дмитриј Холод, Василије Радовић, Јован Вујовић и Иван Нагаев су били двоструки стријелци у редовима црногорског шампиона, по једном су погађали Лазар Вукићевић, Данило Радовић, Мартин Гардашевић и Страхиња Гојковић. У Југу се истакао Маро Јоковић са четири поготка.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here