Јадран и Будва на старту првенства на Шкверу

Foto: PVK Jadran

Завршена је “врућа” зима за црногорске ватерполо репрезентативце. После Дохе највећи добитак је пласман на Олимпијске игре у Париз, али сада jе стигло вријеме и за клупске обавезе у 2024. години.

Сутра почиње нова сезона Првенства Црне Горе. Играће се по систему свако са сваким, код куће и у гостима, а бодове доносе наступи у Регионалним лигама Премијер и А1.

ПВК Јадран, као једини учесник Премијер лиге, почиње првенство Црне Горе са четири бода, Приморац, као најбоље пласирани црногорски тим у А1 лиги, стартује са три, Катаро са два, а Будва са једним бодом, саопштено је из Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе.

Након шест кола лигашког дијела првенства играће се плеј-оф за коначни пласман – за прво мјесто и титулу шампиона састаће се двије најбоље екипе из лигашког дијела.

Финале плеј-офа игра се у три добијене утакмице, а титулу брани ПВК Јадран.

У првом колу, сутра, играју Јадран-Будва (19) и Приморац – Катаро (18). Друго коло на програму је у суботу, 2. марта, а састају се Катаро – Јадран и  Приморац – Будва.

Дерби првог дијела сезоне играће се у трећем колу, 2. односно 3. априла. На Шкверу  се састају Јадран – Приморац, у другој утакмици Будва – Катаро.

Распоред другог дијела првенства одредиће се накнадно, најкасније до краја марта, а сходно обавезама клубова у завршницама регионалног и европског такмичења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here