Измјењен Правилник о броју регистровасних осигураника код једног изабраног доктора

Илустрација

Фонд за здравствено осигурање донио је одлуку о измењеном Правилнику који дефинише број регистрованих осигураника код једног изабраног доктора. На тај начин је омогућено да се код изабраног доктора сада може регистровати највише до двије хиљаде осигураника без обзира на њихову старосну структуру, што до сада није био случај, саопштено је из Фонда.

На нивоу Црне Горе овим измјенама биће ослобођено око 50.000 мјеста код изабраног доктора.

Ова одлука ће посебно имати позитиван утицај на ослобађање мјеста код изабраних педијатара. С обзиром да ће након измјена Правилника дио осигураника права моћи остварити код изабраног доктора за одрасле, педијатри ће имати могућност да се у потпуности фокусирају на здравље дјеце и пружање педијатријске здравствене заштите.

Из Фонда напомињу да ће изабрани доктори убудуће моћи да на оптималан начин планирају и заказују прегледе и обезбједе потребне услуге у складу са здравственим приоритетима, док поменута промена љекара неће представљати додатно оптерећење, јер су и до сада пружали здравствене услуге осигураницима који нису имали изабраног доктора.

Обавеза Фонда је да обезбједи на најбољи начин остваривање права осигураника, па су и ове измјене Правилника донијете у том правцу, при чему ће се осигураницима омогућити да имају свог изабраног доктора који ће у континуитету водити рачуна о свим сегментима њиховог здравља. Од јуче сви који нису имали изабраног доктора имају могућност да изаберу неког од слободних љекара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here