Изложба „Камен у архитектури и уметности“ у галерији Јосип Бепо Бенковић

Удружење Kамена Kолонија Београд у сарадњи са „ЈУ Градски музеј Мирко Kомненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић” организује десету међународну изложбу „Камен у архитектури и уметности“.

Изложба промовише камен као материјал и као таква је јединствена код нас и у региону. Изложбу ће чинити опус радова насталих у претходних неколико година, тематски је подијељена у три области, најављују организатори.

-Архитектура и дизајн у камену, Скулптура у камену и Мозаик у камену. Током изложбе посјетиоци ће моћи да погледају видео продукцију аутора Драгана Миловановића из серијала „Човек и камен“ и  паное и фотографије ауторке Кристине Шарић у оквиру пројекта „У камену светлосни траг“.

Свечано отварање и додјела признања најбољима, биће одржано сутра, 04. јуна, у 19:00 часова у галерији „Јосип Бепо Бенковић“. Изложбу „Камен у архитектури и уметности“ могуће је погледати радним данима и суботом од 08:00 до 19:00 часова, до 30. јуна.

Као пратећа манифестација изложбе планирана је умјетничка колонија од 20. до 30. јуна под називом „Окамењена сећања – stone memories, Херцег Нови 2022“, на којој ће група вајара и мозаичара стварати умјетничка дјела. Колонија ће бити одржана на шеталишту Пет Даница.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here