Изгубљени наставни дани биће лако надокнађени

Основци у херцегновским школама „Дашо Павичић“ и „Илија Кишић“ нису похађали наставу у понедељак, уторак и сриједу због штрајка просвјетних радника, од данас су, међутим, поново у клупама, али изгубљено се мора надокнадити.

Директорица ОШ „Дашо Павичић“, Босиљка Перуновић наводи да је током школске године предвиђено 10 ненаставних дана, па се три изгубљена могу лако надокнадити.

Босиљка Перуновић, директорица ОШ „Дашо Павичић“

– Дјеца нису на губитку, у смислу да ће се пропуштено лако надокнадити кроз спортске активности, ради литерарних секција и слично. У сваком случају, све ће се надокнадити. Јако је важно што ће професори одрадити дио посла који су радили и до сада – наводи она.

Колико је добар споразум постигнут са Владом Црне Горе и ресорним министарством, како прича Пероновић, тек треба да се види.

– То су неке ствари које су заиста засметале у једном тренутку. Има ту доста тога што је потребно регулисати, сам статус просвјетног радника, али о том, по том. Враћамо се настави, организација је одрађена како треба, аутобуси су кренули за Суторину, дјеца су и тамо смјештена, топло је свуда – информише она.

Подсјећамо, Синдикат просвјете и Влада Црне Горе постигли су Споразум по којем ће просвјетарима зарада од 1. јула бити повећана 10 одсто бруто, док ће од почетка школске године кумулативно повећање износити 17 одсто нето.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here