Изградња инфраструктуре приоритет локалне управе

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

Планом и програмом локалне самоуправе од друге половине септембра предвиђене су санације више путева у херцегновској општини. Вриједност радова процјењена је на милион и 100 хиљада еура са ПДВ-ом колико је предвиђено Буџетом Општине за санацију локалне путне мреже.

Како информише предсједник Oпштине Стеван Катић, приоритетне су санације путева у Игалу и на Савини.

-Истакао бих санацију асфалтног коловоза од Палмон беја до Галеба у Игалу, након дужег времена и улица Саве Ковачевића, на потезу од СМШ „Иван Горан Ковачић“ до кружног тока у Мељинама, која исто није одавно санирана. Паралелно са санацијом те улице радиће се и тротоар уз болницу у Мељинама такође до кружног тока, те ће тај дио града  добити изглед какав заслужује, казао је Катић.

С обзиром да забрана градње ступа на снагу 15. јуна, санација ове двије улице почеће од друге половине септембра, док ће Општина дозволити два пројекта од велике важности.

-То је изградња Водовода на Луштици, гдје ће градити током љетње сезоне два резервоара, који неће ометати туристичку сезону јер се раде у зони која није фреквентна. Даћемо и дозволу за припремне радове одсноно ископе на аутобуској станици, како би онда од септембра интезивирали радове, наводи он.

Вриједност радова је процјењена на милион и 100 хиљада еура са ПДВ-ом, казао је Катић.

-Укупна вриједност ових радова је око 900 хиљада еура, ако на то додамо уговорене радове на санацији и реконструкцији пута у Мојдежу до филтер станице, око цркве и до Поробића вриједности око 200 хиљада еура долазимо до укупног износа од милион и 100 хиљада еура, колико је и предвиђено буџетом за 2023. годину за санацију локалне путне мреже, рекао је Катић.

Извођач радова на санацији и реконструкцији херцегновских путева је Асфалт бетон градња из Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here