Издати УТ услови за изградњу школе у Игалу

Влада је дала сагласност на предлог Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма за издавање УТ услове за изградњу комплекса образовних садржаја у Игалу.

Овај комплекс ће садржати простор за средње стручно образовање физиотерапије и факултетско образовање примјењене физиотерапије, као и основно образовање, а Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма је поступило по захтјеву Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић“, казала је министарка Ана Новаковић Ђуровић.

Ана Новаковић Ђуровић

– Поступили смо по члану 218 а Закона о планирању простора и изградњи објеката, а као што знате закон оставља могућност до доношења Плана генералне регулације да се за објекте од јавног интереса, укључујући посебно објекте за образовање и и науку, издају УТ услови. Парцеле које се предлажу су у складу са планском документацијом и ПУПа општине Херцег Нови и Просторног плана посебне намјене за обално подручје. Не постоји ни планска нити иједна друга препрека тако да се отвара могућност да се у склопу Института Игало, што и сама Општина Херцег Нови намјерава, реафирмише своју препознатљивост у области здравства и развија здравствене услуге, а у то име и изгради додатни комплек образовних садржаја, казала је министарка Новаковић Ђуровић.

Одлуку о издавању УТ услоза за образовни комплекс у Игалу поздравио је и министар просвјете Миомир Војиновић који је подсјетио да је о овом проблему говорио са предсједником ОХН Стеваном Катићем приликом недавне радне посјете.

Миомир Војиновић

– Хвала вам јер су ову одлуку дуго и са нестрпљењем чекали грађани Игала и Херцег Новог, казао је министар Војиновић.

За одличну сарадњу захвалио је и министар здравља Драгослав Шћекић и истакао да је оваква одлука веома значајна за здравство али и да је ријеч о потврди да се министарка Новаковић Ђуровић понијела одговорно јер је у кратком року одговорила на захтјеве и документацију Министарства здравства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here