ИЗБОРИ 2021: ЗА БУДУЋНОСТ ХН И БОКЕ- ХЕРЦЕГ НОВОМ НЕОПХОДНА ЈОШ ЈЕДНА ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА УЛИЦА

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ-ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021

Уназад 30-ак година Херцег Нови и подручје Боке су стагнирали и назадовали. Главни кривац је била државна власт у Подгорици, а на жалост и несналажење локалне самоуправе  у Херцег Новом,, казао је Стеван Лепетић, кандидат за одборника коалиције За будућност Херцег Новог и Боке. Он је истакао да Херцег Нови није развио инфраструктуру, да је остао са само једном градском улицом, једносмјерном, која се уназад 10-ак година сужавала па тако имамо апсурдну ситуацију да је сада ужа и непроходнија него прије 200 год.

,,Сада смо у ситуацији да приликом реконструкције, тачније козметичке замјене асфалта, у Његошевој и улици Саве Kовачевића трпи цјели град. Буквално је блокиран. То у будућем четворогодишњем периоду, мора да се мијења“, поручио је Лепетић. Према његовим ријечима, једини могући и изводљиви начин је архитекта Добровић испланирао још 60-их год. прошлог вјека, истовремено када је пројектовао 300 паркинг мјеста, а тадашња локална власт у Херцег Новом је имала једно возило. ,,Дакле, неопходна је визија коју је тај човјек несумњиво имао. Та нова улица би се од Његошеве одвојила непосредно прије зграде Општине, ишла би испод новоизграђене јавне гараже и са њом би имала комуникацију, даље би ишла јужно испод Поште, Дворане Парк, Парка Хотела Боке, и на кривини изнад Рента вила би се укључила на Партизански пут и даље би пресијецала ул. Саве Kовачевића и западно подграђе Старог града и у коначном би избила на проширење иза „Тонсатија“ – преко пута дрвореда“, казао је Лепетић.

Он је нагласио да једино тај пројекат може измјенити будућу визију и допринијети заслуженом развоју града којег до сада није било, а без тога је немогуће релизовати и остале пројекте (проширење Градске луке изградњом новог лукобрана, развој наутичког туризма, прилив туриста бродовима…).,,Због тога позивам све Новљане да гласају за нове младе људе од којих је сачињена листа бр. 4. За будућност Херцег Новог и Боке, јер једино се на тај начин може одлучујуће допринијети да Бока постане модерна и развијена медитеранска и европска регија“, закључио је Лепетић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here