ИЗБОРИ 2021: ОО ДПС ХЕРЦЕГ НОВИ – ВЛАСТ НАЈАВЉИВАЛА НОВУ СТРАТЕГИЈУ УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ – ОБЕЋАЊЕ НИЈЕ ИСПУЊЕНО

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021.

Актуелна власт у Херцег Новом најављивала је у дијелу свог програма комунални ред, инфрастукуру и уређење простора,  усвајање нове стратегије управљања отпадом, али ни то обећање наравно није испуњено.

Власт у Новом која је надалеко препозната као свјетски рекордери у неспровођењу датих обећања,  тиме је показала да нема нити знања нити осјећаја, на који начин рјешавати комуналне проблеме Херцег Новог.

Подсјећамо да су прије четири године дефинисали да ће „израдити нову стратегију управљања отпадом, која ће обухватити питање градске депоније, рециклажног центра, адекватно одлагање отпада и повећање мјеста за одлагање“.  Обећали су да ће у складу са еколошким трендовима, промовисати град без ПВЦ амбалаже, али све је то остало само мртво слово на папиру.

Умјесто свих ових побројаних циљева Херцег Нови данас нико не препознаје као лијеп и уређен град,  већ је од свих општина на приморју на посљедњем мјесту када је та  проблематика у питању.

Довољно је само погледати како данас изгледа Херцег Нови и свима ће бити јасно да овај град воде неодговорни људи који питање комуналног отпада не умију да ријеше, нити да се баве тим проблемом. Није саниран проблем дивљих депонија у нашој општини, а о управљању комуналним отпадом се односе на врло неодговоран начин тако што се доносе само нека ад хоц рјешења која нијесу одржива.

Позитивна је ствар што ће локални избори бити одржани 9. маја па ће тако бирачи имати прилику да изаберу промјене и на тај начин рјешавање бројних комуналних промјена препусте људима који ће то радити на одговоран и одржив начин. Сасвим је извјесно да ће умјесто обећања о „граду без ПВЦ кеса“, Херцег Нови након 9. маја бити општина без постојећих функционера на власти.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here