ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО КУД „СЛОГА“

Соња Бокан нова је предсједница КУД Слога, а Јанко Сијерковић изабран је за предсједника Скупштине, одлучено је на Изборној Скупштини друштва која је одржана данас у Ђеновићима.  

Затечена сам и почаствована и надам се да ћу оправдати повјерење, казала је Бокан за РТХН.  

-Захваљујем се мојим колегама и играчима на кандидатури. Врло сам изненађена и затечена. Члан сам КУД „Слога“ од 1983. године. Оно што је циљ да се план и програм Слоге за 2022. годину покушамо остварити. Имамо добру вољу и жељу и надам се да ћемо успјети. Многи еминентни људи су били предсједници прије мене, тако да имам врло тежак, али и драг терет на леђима. Слога је много дала нашем граду и препознато је као еминентно друштво. Били смо 1985. Године освајачи Свјетског фолклора у Катонигросу и то смо прије неколико година оправдали. Очекујем да ће таквих наступа и даље бити на којима ћемо представљати свој град, Боку и предивно рибарско мјесто Ђеновић.

Новоизабрани предсједник скупштине КУД Слога Јанко Сијерковић је казао да је фокус увијек био да се што више младих укључи у друштво.

-У наредном периоду ћемо радити на томе да се фолклор подигне на ниво који стварно заслужује у држави. Фолклор је богатство које свака земља треба да његује и да се дичи, наводи Сијерковић.

Како додаје КУД Слога се недавно вратило са турнеје из Македоније, слиједи велика турнеја у Турској, потом у Србији.

-Слога ради, без обзира на ситуацију у претходном периоду са корона вирусом, одваја се доста времена за рад. Изабран је нови Управни одбор, трудићемо се да Слогу представљамо свугдје у свијету. Имамо и подршку Општине и локалне самоуправе, увијек је наравно добродошла, јер Слога то заслужује!, закључио је Сијерковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here