Изабран пројектaнт за брзу саобраћајницу

Компанија Грађевински Институт Македонија доставила је најповољнију понуду на тендеру који је Монтепут расписао за израду идејног рјешења за брзу цесту која ће прелазити Бококоторски залив и повезивати Херцег Нови и Будву.

Монтепут је као најповољнију на тендеру за идејно рјешење за дионицу брзе цесте, која ће прелазити Бококоторски залив и повезивати Херцег Нови и Будву, изабрао понуду вриједну 144.900 еура.

Компанија Грађевински Институт Македонија ће посао обављати са два подгоричка подуговарача, предузећима Geotest Engineering и Институт за грађевинарство, пишу Вијести.

Македонска компанија је као најповољнији понуђач изабрана 20. јуна, а рок за жалбе истиче за шест дана.

Задатак пројектанта је да анализира све варијанте повезивања два приморска града, посебно с обзиром на ограничења у подручју Котора.

Овај тендер, односно документација је основ за опредјељење положаја овог коридора у предлогу Просторног плана Црне Горе, а служиће и као план за будућа улагања Владе у саобраћајну инфраструктуру. Мост код Верига је наведен као једна од опција, али за њу постоје негативна мишљења. Друга могућност је да се брза саобраћајница од Тивта настави преко полуострва Луштица, и да на херцегновску страну пређе код Кумбора. Почетак трасе је код граничног прелаза Дебели бријег, а затим преко залеђа Херцег Новог долази до Тивта или Котора и везује се на дионицу од зоне Братешица ка Будви.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here