Из МЗ Баошић ургирали да се постављање јавне расвјете убрза

Мјесна заједница Баошићи, заједно са руководством Општине, упутила је допис Морском добру да ургирају код извођача радова да убрза инсталацију нове јавне расвјете на приобалном путу, како би спремно дочекали туристичку сезону.

Мјештани Баошића готово 20 година чекају на нову јавну расвјету дуж доњег пута. ЈПМД финансирало је пројекат и извођач је прије нешто више од мјесец ушао у посао, међутим на прагу туристичке сезоне радови још увијек нису завршени, прича предсједник ове МЗ, Ђуро Цвјетковић.

Ђуро Цвјетковић, предсједник МЗ Baošići

– Лично сам звао извођача и замолио да на терену ангажује додатну групу радне снаге, како би убрзао радове из највиших интереса нашег мјеста, које је туристички препознатљиво. Већ је велики број привредника отворио баште и имају услов из Морског добра да среде плаже и купалишта до 1. маја, а ево сутра је 1. јун, а ми имамо раскопано шеталиште и радове на терену – наводи он.

До сада је, како информише Цвјетковић, освјетљена дионица од ресторана Папагај до куће породице Кривокапић.

– Током обиласка видио сам да су мајстори на терену, да раде и да су са постављањем стубова и сијалица дошли негдје до половине Баошића. Очекујемо да ћемо ускоро, уколико то временске прилике дозволе, имати постављену комплет нову расвјету кроз нашу мјесну заједницу – прича Цвјетковић.

Изградњом потпорног зида у насељу Дубци у МЗ Баошићи очекују да ће рјешити проблем клизишта. У току је насипање земље на тој дионици.

Цвјетковић наводи да се радови на краку четири канализационе мреже у насељу Водице се не одвијају планираном динамиком, јер радници имају проблем са подземним водама.

– То насеље се и зове Водице, јер су познате по подземним водама. Од укупуне трасе, урађено је можда мало више од трећине укупне трасе, али не иде планираном динамиком. Очекујемо, обзиром да се ради изнад магистралног пута, да ће радови бити готови до 15. јуна најкасније, уколико дозволи вријеме – казао је он.

Из Мјесне заједнице моле грађане за стрпљење, јер су, како кажу, максимално укључени у све актуелне послове и чине све да се што брже заврше.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here