ХГИ: Запловимо скупа ка мирној луци

Парламентарни избори 2023.

Уз потпору грађана, помоћи ћемо Црној Гори да пронађе изгубљени компас и ухвати добар вјетар како би наставила правим курсем тамо гдје јој је одувијек и мјесто: на Медитерану, у Европи, на Западу.

Хрватска заједница исписује историју државе и културе скупа с осталим народима Црне Горе већ хиљаду година, још од времена Барске бискупије. Намјеравају да наставе да стварају историју градећи љепшу будућност за нове генерације и све нације. Зато је важно, поручују, да на изборима одаберу људе који својим знањем и идејама припадају сувременом, развијеном свијету у којем су човјек и квалитет живота изнад свега.

Ово су поруке које су чланови ХГИ данас, уз представљање детаља из програма али и звук далматинских клапа, послали Баранима и позвали их да им се придруже у остваривању овог циља.

На тргу Владимира и Косаре, грађанима су се обратили Дарко Перић, члан ХГИ и потпредсједник ХНВ, Божо Шалтић и Матеј Кнезовић, представник Форума младих ХГИ.

Перић је подсјетио да је ово поднебље природни дио западне цивилизације и да отуда допиру вриједности које сви волимо и дијелимо, почев од глазбе, па до владавине права.

„У Бару постоји мала, али изузетно компетентна скупина Хрвата који су спремни да дају свој људски и стручни допринос развоју нашег града и цијеле Црне Горе“, рекао је члан ХГИ Божо Шалтић, а Матеј Кнезовић је истакао суштински значај образовања, чему ХГИ годинама даје велики допринос, омогућаваћи младима школовање не само у Црној Гори и Хрватској, већ и у свијету.“

Скупу је присуствовао и предсједник ХГИ Адријан Вуксановић који је позвао Баране да стану на праву страну свијета и заокруже број 2 на изборном листићу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here