Из буџетских резерви Владе обезбјеђена средства за набавку скенера за болницу Мељине

Скенер за болницу Мељине, на предлог посланице Демократске Црне Горе Тамаре Вујовић, биће обезбјеђен из текућих буџетских резерви, договорено је са представником Владе Црне Горе.

Расправа о ребалансу буџета омогућава да се, на иницијативу посланика изврши и прерасподјела у финансијским исказима. Ово је као могућност искористила посланица Демократске Црне Горе др Тамара Вујовић, која је за РТХН казала да, с обзиром да је ријеч о закључку, то ствара обавезу.

-Ја сам упутила један амандман да се изврши набавка апарата компјутеризоване термографије, односно скенера за Општу болницу Мељине, и чак сам навела и ставке одакле би евентуално могао да се узме тај новац и да се опредјели за његову набавку.

Наша саговорница појашњава процедуру која подразумијева усаглашавање са представницима Владе на Одбору за економију.

-Објашњено ми је да је немогуће набављати нову опрему за установу која је у стечају, и да би набавка те нове опреме за установу у стечају увећала стечајну масу, односно ту имају разне правне импликације овога случаја. Ја сам се сагласила са представником Владе да овај мој амандман постане један закључак, који је представник Владе прихватио, а то је да се средства за набавку обезбиједе, да се она предвиде у текућој буџетској резерви и да се стварају сви услови да се тај скенер набави и да се испоручи болници Мељине.

Др Вујовић истиче да су обезбијеђена средства у износу од 250 000 еура, те да ће пратити реализацију са позиције предлагача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here