Ивељиних 25 за злато Црној Гори

fb Slovenia ball 2022

Пионирска кошаркашка репрезентација Црне Горе освојила је злато на незваничном првенству Европе – Slovenia ball које је одржано у Словењ Градецу. Они су данас у финалу побиједили домаћина, селекцију Словеније 93:84 (26:19, 22:25, 20:21, 25:19). Новљанин Вук Ивеља изабран је у идеалну петорку првенства!

Сви изабраници селектора Бојана Бакића пружили су одличну партију, ушли у меч и до краја остали борбени, са пуно емоција и жеље да стигну до златног одличја. Ипак, по учинку се данас посебно издваја млади, талентовани кошаркаш из Херцег Новог, Вук Ивеља, члан КК Галеб, који је постигао 25 поена, имао пет украдених лопти, четири скока и три асистенције па се индекс успјешности попео на 31. Оваква статистика, учинила га је најбољим играчем финала, а уз комплетан учинак током пет дана такмичења, сврстала га међу најбољих пет на првенству.

У тиму Црне Горе двоцифрени су били и Вековић 23, Ђукановић 12 и Канкараш 11 поена.

Вук Канкараш је најбољи када су асистенције у питању, Ђорђе Ђукановић окитио се двијема наградама – најбољи скакач и МВП првенства.

Управа КК Галеб, родитељи и саиграчи честитали су велики успјех нашој репрезентацији, а посебно Вуку Ивељи.

– Честитамо златним момцима и тренерима на освојеној медаљи и првом мјесту. Све честитке нашем „Галебу“ за лет у златне висине!, саопштили су из управе клуба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here