Иван Отовић: Колико ћемо плесати на политичкој сцени Херцег Новог одлучиће суграђани

Иван Отовић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови

На саопштење предсједника ИО Новске листе Милоша Коњевића, реаговао је Иван Отовић испред Нове српске демократије. Саопштење преносимо интегрално.

-Тачно је да смо „спали“ на два одборника али два одборника Нове српске демократије која имају „кичму“, и која без обзира на све притиске никада неће гласати са ДПС-ом.  За разлику од вас којима ово није први пут да у садејству дјелујете и гласате у локалном парламенту са ДПС-ом.

Уколико се вратимо мало у прошлост сјетићете се да вам је пред локалне изборе 2017. Нова српска демократија понудила заједнички наступ и носиоца листа са циљем смјене тадашње власти предвођене ДПС – ом и Избором. Тадашњи и садашњи предсједник Новске листе др Саво Марић прихватио је ову иницијативу, док сте ви тада изричито били против ове сарадње НСД и Новске усмјерене ка свргавању ДПС-а.

Говорећи о периоду након локалних избора 2021. Нова српска демократија као и ја лично, од првога дана поштујемо потписано и трудимо се да допринесемо стабилности локалне самоуправе и развоју нашег Новог.

Седам мандата коалиције За будућност Херцег Новог и Боке су биле одраз подршке које смо добили од наших суграђана. Док два мандата која су припала НСД показатељ су у том тренутку наше спремности да другим чланицима коалиције дамо и више него што им по стварној снази и припада, мислећи да ћемо заједно дјеловати зарад добробити нашег града и поштујући принципе који су нас окупили. Нажалост, за многе смо се преварили, али знам да у будућности таквих пропуста неће више бити.

Ми за разлику од вас немамо наше партијске директоре и предузећа, у прилог овој тврдњи  иде ваша изјава са једног од претходних засиједања када сте за једног бившег директора ТО рекли ,,мој директор“. Када говоримо о ,,вашима“ у јавним предузећима мислим да их ни ви не можете све пребројати и набројати.

Морам истаћи и да ми не подваљујемо и уцјењујемо коалиционе партнере зарад које фотеље више, ми јавно иступамо са нашим ставовима и увијек смо спремни да отворено разговарамо око свих тачака спорења.

А то какав је ваш манир по питању напада на колегинице могло се видјети и уживо у преносу сједнице, а можемо се присјетити и вашег опхођења према колегиницима из других политичких опција током вашег претходног мандата на мјесту потпредсједника.

Колико ћемо плесати на политичкој сцени Херцег Новог одлучиће наши суграђани и нико други, навео је у саопштењу Иван Отовић испред Нове српске демократије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here