ИВАН МАРИНОВИЋ ПРЕДСЈЕДНИК УДРУЖЕЊА ФИЛМСКИХ ПРОДУЦЕНАТА И РЕДИТЕЉА ЦГ


Након године паузе, због пандемије КОВИД-19, у Подгорици је 30. јуна, одржана четврта редовна, а трећа изборна скупштина Удружења филмских продуцената и редитеља Црне Горе. Сходно Статуту УФПРЦГ који прописује максимално трајање мандата, Скупштина Удружења доносила је одлуке о продужењу мандата предсједника Ивана Мариновића, предсједнице УО Јелене Филиповић, и члана УО Сенада Шахмановића, а гласало се и о избору три нова члана УО, саопштили су из Удружења филмских продуцената и редитеља Црне Горе.

Нови чланови УО су редитељ Иван Бакрач, продуценткиња Биљана Вушовић, и редитељ Гојко Беркуљан. Садашњи Управни Одбор УФПРЦГ чине: Биљана Вушовић, продуценткиња, редитељи Гојко Беркуљан, Сенад Шахмановић, Иван Бакрач и Јелена Филиповић, продуценткиња, која је и Предсједница УО.

Скупштина је износила предлоге за рад Удружења у наредних шест мјесеци, анализирала је акутне проблеме црногорске кинематографије а најављене су и професионалне Радионице Удружења које ће се у том периоду реализовати.

Радионице УФПРЦГ ће омогућити члановима Удружења програме везане за пласман и дистрибуцију филмова, предавања и усавршавање на тему правних оквира у копродукционом амбијенту, као и посебна предавања о актуелним трендовима у аудио визуелној продукцији.

Скупштина је препознала рад и резултате Филмског Центра Црне Горе на пољу системског развоја црногорске кинематографије као изузетне. Резултати се посебно огледају у великој подршци коју црногорски пројекти уживају на конкурсима у региону и у Европи, у броју награда за пројекте подржане од стране ФЦЦГ у развоју на маркетима и програмима значајних европских платформи, а на послијетку и у броју завршених црногорских продукција и копродукција које су прошле селекције фестивала А категорије ове године.

На сједници су такође донесене одлуке о плановима и стратегији за рад и развој Удружења, у циљу унапређења и развоја црногорске кинематографије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here