Историјскa мелодрамa „Што се боре мисли моје“ на тврђави Форте Маре

Тврђава Форте Маре на својој сцени 7. августа у 21 час угостиће глумце историјске мелодраме „Што се боре мисли моје“, по тексту Злате Типолд, а у режији и драматизацији Драгане Обрадовић и Небојше Ђорђевића, који тумаче главне улоге.

Заснована на историјским чињеницама, настала у сарадњи са Историјским музејом Србије, а услед жеље ауторског тима да се очува сјећање на тешки, али и значајни, ослободилачки период српске историје у 19. вијеку, представа оживљава ликове вољеног, трагично постраалог српског кнеза Михаила Обреновића и његове контроверзне, али и посвећене супруге Јулије Хуњади Обреновић.

Ауторка текста руководила се идејом да кроз однос књажевског пара, прикаже како историјске и друштвене оклолности утичу на животе појединаца, нарочито оних на важним друштвеним функцијама. Унутрашње борбе и дилеме, страхови и надања „балканског Хамлета“, (како су Енглези називали кнеза Михаила), у фокус стављају интимну љубавну причу овог интригантног пара и свих специфичности њиховог мушко-женског односа.

Сценографију, костим и видео пројекцију потписује Весна Поповић, а музику Новак Ашковић и Бојан Стојчетовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here