Исписани графити на спомен комплексу Безметковић

На мети вандала вечерас се нашао спомен комплекс Безметковић на Савини, што су оштро осудили из Организације бораца НОР-а 1941-1945 Херцег Нови.

-Вечерас се десио вандалски чин скрнављења спомен комплекса Безметковић на Савини. То се дешава уочи обиљежавања 21.јануара када су 1943. године италијански окупатор уз помоћ домаћих издајника убили народне хероје Николу Ђурковића и Сава Илића и истакнуте носиоце Партизанске споменице Даша Павичића и Стијепа Шаренца. Такав чин је за осуду и несхватљиво је да се тако нешто може десити данас када је јасно ко су били борци за слободу свог народа и дали своје животе за највише људске идеале. Такви вандали морају бити пронађени и санкционисани по закону, саопштили су из ОБНОР 1941-1945  Херцег Нови.

Подсјећамо, на мети вандала била је прије неколико година и тврђава Цитадела на којој су такође осванули графити, два пута је скинута биста Сима Матавуља са постамента а неодговорни и објесни појединци често уништавају парковски и мобилијар на дјечијим игралиштима, канте и контејнере за одлагање отпада,
стубове јавне расвјете, саобраћајне знаке и другу сигнализацију, саднице… Осим што направе штету и наруже лице града, оставе и горак укус колико појединци не поштују историју, културу и традицију града у којем живе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here