Интересовање хрватских туриста за Црну Гору и Боку

Туристичка организација Херцег Новог, након Београда и Бања Луке, представља туристичку понуду града на Међународном сајму туризма PLACE2GO у Загребу.

На сајму у главном граду Хрватске су представници туристичких дестинација из цијелог свијета, а на штанду Црне Горе, понуду су представиле локалне туристичке организације Херцег Новог, Тивта, Котора, Колашина и Жабљака.

Вршилац дужности директора ТО Херцег Новог Ђорђе Станојловић казао је да је заједничко учешће туристичких организација из Боке од изузетног значаја, „јер је ријеч о нераскидивој линији која је уназад кроз историју чинила сјајну повезницу када је у питању та регија“.

-Људи у Хрватској препознају нашу регију као “Залив светаца” и то је чињеница која нас културолошки и историјски повезује и важно је његовати ту врсту односа, летјети на тим крилима и држати ту повезницу, казао је Станојловић.

Наталија Терзић, Ђорђе Станојловић и Далибор Вуковић

Он је додао да много тога повезује Херцег Нови, Хрватску и дубровачко залеђе, а поред осталог то мјесто је и незаобилазна станица када су у питању туристичке туре и излети.

-То је једна линија која тражи садејство и важно се на такав начин представљати туристима и потенцијалним гостима наше регије, навео је Станојловић.

Како је додао, с обзиром на најаве, постоји разлог за оптимизам јер посјећујући сајмове имају позитивне повратне информације по питању посјете гостију из региона.

-Надамо се да ћемо имати успјешну сезону, коју ћемо спремно дочекати и која је наставак сарадње и добрих односа које смо гајили деценијама. Према статистици, ми већ сада имамо боље резултате у марту и фебруару ове године него 2019, и то је додатни разлог и за оптимизам, истакао је Станојловић.

Поручио је да свакодневно остварују нове контакте, а значајне су и нове авио – линије.

-Од 14. јуна стартује нова авио-линија из Бања Луке за Тиват, а Загреб већ има устаљене летове за Црну Гору, казао је Станојловић.

Привремени отправник послова у Амбасади Црне Горе у Хрватској Дамир Грбовић оцијенио је да велики значај овакве туристичке понуде Црне Горе, будући да се у једном пакету може пронаћи и понуда Боке и понуда сјевера, за коју у Хрватској има интересовања.

Дамир Грбовић

Он је додао да је у разговору са туристичким посленицима пет општина из Црне Горе које су презентовале своју туристичку понуду, дошао до сазнања да су остварени многи контакти и да је исказано велико интересовање у Хрватској за туристичку понуду Црне Горе.

-Ми као Амбасада Црне Горе такође радимо на промоцији наше земље и понуде. Интересовање је све веће, првенствено за приморје, али и за сјевер. Очекивања за предстојећу сезону су позитивна. Имамо директан лет на линији Загреб – Подгорица, а иде на руку и ублажавање мјера против коронавируса. Све више људи из Хрватске зове и распитује се како може доћи до Црне Горе и шта може видјети и обићи, изјавио је за Медиа биро Грбовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here