Aктивности на изградњи нове јавне расвјете у граду и на ривијери

Фото: Комунално стамбено предузеће

У организацији Секретаријата за комуналне дјелатности у току су активности на уређењу јавне расвјете на подручју Општине Херцег Нови. Укупно процијењена инвестициона вриједност радова износи око 150 000 еура.

Радници Комунално стамбеног предузећа ангажовани су на изграњи нових расвјетних дионица. У Улици II Далматинске бригаде, у току су радови на продужетку расвјете, казао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић:

– Та улица није била освјетљена иако је у ужем дијелу града. Радови ће потрајати неколико дана. Настављају  се активности  на постављају расвјете према плану и програму Секретаријата и Комунално стамбено предузећа, навео је Сеферовић:

Општина Херцег Нови је планирала низ активности на трасирању и уређењу јавне расвјете како би све било спремно до туристичке сезоне:

– Напомињем да ћемо ускоро радити наставак јавне расвјете према граничном прелазу Дебели бријег, продужетак расвјете у Мојдежу, на Каменом,  Србини,  Ђеновићу на доњем приобалном путу. Секретаријат са комуналним предузећем конципирао је план и програм рада на уређењу  и постављању нове јавне расвјете у којем су обухваћене све зоне  у граду и руралном подручју, oбјашњава Сеферовић.

Средства за нову јавну расвјету предвиђена су буџетом Општине Херцег Нови:

– Буџетом је опредјељено око 150 000 еура за израду нове расвјете. Радове изводи Комунално стамбено предузеће, чији је Општина оснивач. У оквиру тога буџета договорамо са мјесним заједницама, грађанима који се обраћају захтјевима. Излазимо на лице мјеста и прикупљамо административне податке које је неопходно да се пријаве Цедису. Када прођемо одређену процедуру за атест који је обавезан биће омогућено прикључење  на расвјету, оцијенио је Сеферовић.

Планиране активности на јавној расвјети биће завршене до почетка  туристичке сезоне.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here