ИНСТИТУТ ИГАЛО: ИЗАБРАН НОВИ ОДБОР ДИРЕКТОРА

На сједници Скупштине акционара Института Др Симо Милошевић у Игалу, изабрани су чланови новог Одбора директора ове установе.

Испред Инвестиционо  развојног фонда изабран је Саво Никовић из Херцег Новог; Виле Олива  Жарко Ракчевић и Жељко Дринчић из Подгорице;  Владе Црне Горе др Душан Мустур из ХН; Фонда здравља Црне Горе Милица Костић из Херцег Новог. Ово је био наставак сједнице која је започета 7. априла. На наредној конститутивној сједници ће бирати предсједника Одбора директора, казала је за РТ ХН в.д. директора Института Др Симо Милошевић, докторка Марина Делић.

Она напомиње да је Институт отворио врата тек  15.  марта.

– Тренутно у Институту доминантно бораве пацијенти преко Фонда здравља Црне Горе, с обзиром да смо имали листу чекања због дуже затворености Института. Тренутно је 330 пацијената од чега је 30 самоплатежних, а остали су преко Фонда здравља, што за нас, нарочито, у овом периоду – апсолутно није задовољавајући број. У овом периоду претходних година, осим прошле, која је исто била пандемијска, увелико је било страних  програма, а њих сада нема. Од стране највећег нашег партнера Норвешке државе, очекујемо обавјештење 15. маја о томе да ли ће слати своје пацијенте у јулу, августу, септембру и октобру, запитала се др Марина Делић.

Други велики партнер Института, Холандија очекује да ће тек од краја августа, за земље ван ЕУ, бити дозвољена продаја туристичких аранжмана, што се односи и на здравствени туризам. Данци су најавили долазак у мањим групама. Швеђани су за ову годину отказали долазак.

– Најављен је за ову суботу долазак групе од 13 доктора, професора из Украјине, који ће да сагледају могућности Института за дјечију рехабилитацију. Са њима ћемо разговарати и надам се да ћемо договорити будућу сарадњу, очекује др Делић.

Према њеним ријечима, пацијенти из Републике Српске  ће почети долазити већ у мају. Такође, очекују долазак пацијената из Србије и других земаља, који традиционално у већем броју користе капацитете Института у Игалу.    

Питање је колико ће њих због исцрпљујуће пандемије бити спремно да крене на путовања.  

Како је казала др Марина Делић, технички су спремни за  масовну вакцинацију, која ће бити организована у Првој фази Института. Почетак вакцинације на 10 пунктова очекују одмах након празника 4. или 5. маја. Пунктови за вакцинацију у Институту Игало ће бити на располагању свим грађанима Херцег Новог.

3 COMMENTS

  1. Дивно! Људи који нису из Боке и даље ће да ведре и облаче широм Боке… Жарко Ракчевић први…

    • Nije stvar sto nisu iz Boke vec sto su nesposobni za sve os7m za hapanje sa ledja radnika.Eto ti iz Boke v.d. direktorka pa je gora od one koju su blatili.I dok Rajevicka nije potpisivala otkaze ova je to prvo uradila u medicinskoj ustanovi u doba pandemije! Zar to nije za svaku osudu,a jos je okolo isla da ne bi ko primio ponizene radnike instituta a nije je briga sto imaju najnize plate ne u Cg nego u Africi!Toliko o casnim Bokeljima a i ostalim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here