Инфраструктурни пројекти приоритети за успјешну сезону

Foto: flickr Vlade CG

Приходи од љетње туристичке сезоне су на 90 одсто у односу на рекордну 2019. годину, један је од закључака сједнице Координационог тијела за припрему и праћење туристичких сезона.

Један од приоритета остаје побољшање саобраћајне инфраструктуре, рекао је након састанка за РТХН, Секретар за туризам, економски развој и инвестиције Општине Херцег Нови Ненад Витомировић, додајући да је овогодишња туристичка сезона била успјешна, а направљени су значајни помаци у рјешавању традиционалних проблема.

-На основу података којима располажемо, ова туристичка сезона је боља него 2021. и на неких је 90%  у односу на 2019. годину. Бројни су проблеми рјешавани током туристичке сезоне, а остали су они који се годинама не могу ријешити, али имамо помаке, као шро је рјешавање гужви у саобраћају или такси превоз између Црне Горе и Хрватске. Такође, сјевер биљежи преко 200% више ноћења због ауто пута и очекује се јако пуно од наредне зимске туристичке сезоне, казао је Витомировић.

Витомировић наводи да приоритети остају инфраструктурни пројекти и национална авиокомпанија ТоМонтенегро.

-Приоритет је унапријеђење саме авио компаније и повезивање са другим дестинацијама. Остаје увијек питање колико брзо можемо подићи капацитете у хотелима високих категорија, закључио је Витомировић.

У Херцег Новом је тренутно пријављено 8.860 гостију, од чега у хотелима борави њих 4.580.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here