Информатор за сезонско обављање дјелатности

Пореска управа за све туристичке посленике уочи љетње турустичке сезоне објавила је Информатор који обједињује пореске прописе, у циљу усклађивања пословања са законом, саопштено је из овог ресора.

– Имајући у виду економске трендове на глобалном нивоу, а који су утицали на услове пословања пореских обвезника и јавне управе и у Црној Гори, као и бројне социо-економске факторе који се одражавају на нашу привреду, пред нама је љетња туристичка сезона од које и држава и привреда имају велика очекивања у погледу остварења посјете туриста, богате туристичке понуде, доброг пословања, а самим тим и обезбјеђења прихода за државни буџет.

Свима вама који се бавите бизнисом у периоду туристичке сезоне предстојИ велики рад, улагања и обавезе. Истовремено, то условљава и повећан обим послова и задатака у Пореској управи, као органу надлежном за утврђивање и наплату јавних прихода.

Стога смо за вас припремили ИНФОРМАТОР кроз који ћете се упознати са пореским прописима, како бисте своје пословање од самог почетка ускладили са законом, а све потребне процедуре обавили благовремено и што једноставније.

Напомињемо да надлежне службе Пореске управе кроз сервисну функцију стоје на располагању пореским обвезницима за сва додатна питања и подршку, те да можете контактирати подручну јединицу или експозитуру Управе у мјесту у којем обављате своју дјелатност или нам се обратити путем кол-центра 19707, сваког радног дана од 7-15 сати.

Такође, све уочене неправилности у раду пореских обвезника, као што су неиздавање фискалног рачуна, обављање дјелатности без одобрења, као и евентуално уочене случајеве коруптивних радњи, такође можете пријавити путем кол-центра или портала Буди одговоран, доступног на адреси www.budiodgovoran.me – нaведено је у саопштењу Пореске управе

Информатор је могуће преузети на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here