ИНФО ДАН ЗА НВО У ОКВИРУ РЕГИОНАЛНОГ ПРОГРАМА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ

У оквиру Конкурса невладиним организацијама за предају пројектних предлога у склопу пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) данас је организован инфо дан.

Представницима НВО појашњена су правила конкурса, али и  приоритетне области: заштита животне средине, социјална инклузија и заштита, родна равноправност и омладинска политика и култура. Добили су и информациије о наученим лекцијама и најчешћим грешкама апликаната на претходним конкурсима, као и информације и упутства о попуњавању пријавног пакета докумената за актуелни конкурс. Tамара Чиргић из УНДП објаснила је да је ово је друга фаза ReLOaD пројекта у којем учествује 15 општина које су подијељене у пет кластера.

-Данас смо у Херцег Новом имали инфо дан за отварање конкурса за НВО у кластеру који чине локалне самоуправе Котор, Тиват, Будва и Херцег Нови. Конкурс је отворен до 27. априла за све НВО које су регистроване на територијама све четири општине, казала је Чиргић.

Објаснила је да постоје два дијела конкурса за невладине организације. Један је намијењен невладиним организацијама са више капацитета, а у овој фази конкурс је намијењен за тек основане организације  које се баве младима.

-Углавном се тражи искуство, а ми пружамо начин да тек основане организације стекну неко искуство. Пројекат нуди и менторску подршку током трајања конкурса од консултаната које ангажујемо тако да ће све НВО имају могућност да прођу и обуку управљања пројектним циклусом, али и менторску подршку наших консултаната како да најбоље напишу пројектни прилог у оквиру ReLOaD.

Дводневна обука под називом „Управљање пројектним циклусом“ у нашем граду биће одржана у понедељак и уторак,  4. и  5. априла , у хотелу Палмон беј, од 9:00 до 17:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here