Инфо дан о нелeгaлном одлагању отпада: Заједно за чистији град

НВО ЕкоKулмедиа ће у оквиру пројекта Екоскрин (Ecoscreen)   у петак 18. новембра од 10 дo 16 сати организовати Инфо дан у Омладинском парку у Игалу. Биће то прилика да представници Kомуналне полиције упознају грађане са начином на који могу пријавити нелегално одлагање отпада,  али и друга  еколошка загађења и тиме помоћи да Херцег Нови буде чистији и уреднији, саопштено је из НВО ЕкоKулмедиа.

– Заинтересованим грађанима биће подијељени флајери са основним информацијама  о активостима НВО ЕкоKулМедиа и бројем телефона комуналне инспекције и комуналне полиције.  

Екоскрин (Еcoscreen)  назив је пројекта који  НВО ЕкоKулМедиа из Херцег Новог реализује у циљу да се напорима грађана, који ће се самоорганизовати, али и извршити притисак на надлежне институције у њиховој средини,  очисте неке од црних еколошких тачака. Пројекат ће кроз информисање подићи грађанску свијест о потреби активнијег укључивања мјештана у рјешавању еколошких проблема у општини Херцег Нови.

Пројекат Екоскрин се примјењује у склопу „Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2  (ReLOaD2)“,  који финансира Европска унија, а спроводи Програм Уједињених нација за развој. У Црној Гори се РеЛОаД2  реализује у партнерству са 15 локалних самоуправа међу којима су Херцег Нови, Тиват, Kотор и Будва, које чине кластер „Coastal Mates ”, подсјећају из НВО ЕкоKулМедиа.                                                                                   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here