ИН МЕМОРИАМ: РАТОМИР ПАЈО ПАВЛОВИЋ

Напустио нас је још један велики Јадранаш, почасни члан клуба, Ратомир Ратко Пајо Павловић. Рођен 16.10.1939. године у Херцег Новом, гдје је 30.10.2021. године и преминуо у 83. години живота.

Младост и најљепше године провео је у Јадрану, на Шкверу. Поред играња у јуниорским екипама, за први тим одиграо је 11 такмичарских сезона, од 1960. до 1971. године. За то виријеме одиграо је 201 првенствену утакмицу и постигао 128 голова. Красили су га брзо пливање, те је често на почецима четвртина пливао по лопту, имао је јак шут и редовно је изводио најстроже казне ударце, четверце. Након 1971. године, каријеру је наставио у ВК Црвена Звезда из Београда.  Поред успјешне играчке каријере, обављао је и дужност првог тренера сениорске екипе Јадрана, шест такмичарских сезона, од 1980. до 1985. године. У тим годинама успјешно је водио први тим, који је забиљежио значајне резултате, саопштавају из ПВК Јадран.

Гдје год се налазио и са било ким би разговарао, неизбијежна тема био је ватерполо и Јадран, једноставно то је био његов живот. Увијек расположен и пун оптимизма, уз разговор радо би дијелио савјете, са жељом да помогне постизању што бољих резултата и превазилажењу насталих проблема. Иако се отежано кретао, због свог здраственог стања, уз велику вољу и напор, редовно је био присутан на све Јадранове важне догађаје, како утакмице тако и остала дешавања и прославе.

Ратомир Пајо Павловић добитник је 2017. године награде за животно дијело коју су му додијелили Секција спортских новинара и Општина Херцег Нови, а носилац је и највишег признање ПВК Јадран – „Почасни члан клуба“.

Живио је у и са Јадраном, до последњих дана живота, као таквог ће га памтити генерације Јадранаша у чијим ће сјећањима остати заувијек.

Сахрана Ратомира Паја Павловића биће обављена сутра на гробљу код манастира Савина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here