Илија Марковић у топ 10 на ЕП У21 у Француској

Foto: Thom Touwe

Репрезентативац Црне Горе и једриличар Делфин из Тивта Илија Марковић, под командом селектора Илка Клакора, остварио је велики успјех на Европском првенству за једриличаре до 21 године, у класи ИЛЦА 7 олимпијске.

Млади Тивћанин је у конкуренцији 110 најбољих једриличара Европе, успио да освоји 10. мјесто. Илија је остао без медаље због много пенала током прве и последње регате.

Премда није успио да дође до постоља Илија је већ исписао нове странице историје када је у питању црногорско једрење, јер је током прва два посљедња дана два пута стигао до првог мјеста.

Илија је прошле године био девети на Свјетском првенству до 21 године, био је у ТОП 20 на Европском првенству које је сјајно организовано у Тивту, а стигао је и до златне групе на Европском првенству за сениоре.

Подсећања ради, Никола Голубовић је до сада ове сезоне освојио бронзану медаљу у класи ИЛЦА 6, на Великој награди једриличара. Миливој Дукић освојио је бронзану медаљу на Отвореном првенству Хрватске, а Илија златну медаљу у једриличарској конкуренцији до 21 године. Дукић је стигао до златне групе на Мундијалу – „Принцеза Софија“ на Мајорци, а Илија у ТОП 10 на Европском првенству.

Времена за одмор нема, јер наутичари из Црне Горе настављају са реализацијом захтјевног и изазовног плана за 2022. годину.

План припрема и такмичења изгледа овако: Свјетско првенство у Хијери (од 23. до 30. априла, Дукић, Марковић), Европско првенство у Тивту (од 5. до 8. маја), Свјетско првенство у Мексику (од 21. до 28. маја), Дукић, Марковић), Медитеранске игре (25. јун – 5. јул Дукић, Марковић), ИЛЦА Европско првенство за младе 6 у Солуну (29. јун – 6. јул Никола Голубовић), Свјетско првенство за младе у Хагу (8-15. јул, Никола Голубовић), Свјетско првенство у Марсју (Дукић, Марковић), У21 Свјетско првенство у Виламоури (15-28. август Марковић), ИЛЦА 6 Свјетско првенство у Кини (од 10. до 17. октобра, Голубовић), Европско првенство у Иеру (од 14. до 21. новембра Дукић, Марковић).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here