ИЈЗ: Ношење маске у школи препорука, не и обавеза

Представници Института за јавно здравље Црне Горе на данашњем састанку са представницима Министарства здравља и Министарства просвјете предложили су да школски час траје 45 минута и да приликом похађања наставе није обавезно ношење заштитне маске. Ношење заштитне маске остаје снажна препорука (не и мјера) за наставнике и ученике, саопштено је из Института за јавно здравље.

Након пажљивог сагледавања индикатора тока пандемије заразне болести КОВИД-19, те упоредне анализе мјера одговара на пандемију у земљама региона, Европе и свијета, предлаже се да: школски час траје 45 минута и да приликом похађања наставе није обавезно ношење заштитне маске, али ношење заштитне маске остаје снажна препорука (не и мјера) за наставнике и ученике.

Уколико након почетка школске године дође до погоршања епидемиолошке ситуације која би у већој мјери наштетила здрављу ове изузетно осјетљиве популације, противепидемијске мјере би биле кориговане.

Свакако да предложене мјере претходно морају бити прихваћене од надлежног тијела Министарства здравља и Владе Црне Горе одговорних за реаговање на јавно здравствену пријетњу узроковану пандемијом заразне болести КОВИД-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here