Ичелић преузео кормило КК Приморје 1945

Марко Ичелић, тренер КК Приморје 1945

Нови тренер херцегновског прволигаша КК Приморје 1945, Марко Ичелић, почео је са окупљањем и упознавањем екипе која ће наредне сезоне бранити боје клуба и града, а припреме ће званично почети у другој половини августа.

Ичелић је у тренерској каријери водио Леотар Требиње, ОКК Београд, београдски Раднички, Клик из Ариља, македонски Кожув, а радио је и у Уједињеним арапским емиратима. Био је селектор јуниорске репрезентације Србије, која је у Пољској на Европском првенству 2011. године освојила сребро, као и селектор кадетске репрезентације, која је годину касније на континенталном шампионату у Летонији и Литванији освојила бронзу.

Шеф стручног штаба плаво-жутих свјестан је одговорности вођења екипе која је прошле сезоне заузела високо четврто мјесто у 1. А МЦКЛ, што је уједно и један од најбољих резултата у осам деценија дугој историји новског клуба.

– Момци су имали један заиста завидан резултат прошле сезоне. Увијек је у подсвијести резултат од претходне сезоне, али једноставно у нашем послу се заборављају прошле сезоне и сада покушавамо да направимо што бољу причу за наредну. Нормално да су амбиције увијек високе и да ћемо покушати да задржимо сами врх табеле. Шта ће бити довољно да нападнемо оно што сви желе, а то је АБА 2, то је сад велики сплет околности – казао је Ичелић и нагласио да му играчки кадар КК Приморје 1945 није непознат.

– Претходне три сезоне сам одрадио у Требињу и имали смо доста тренинг утакмица овдје, тако да већину играча одавно познајем. У питању су сјајни момци и веома је битно да постоји обострано поштовање, како би снагу и адреналин изградили између нас, а све како би на паркету изгледали што боље у наредној сезони – поручио је Ичелић.

Он је посебно истакао задовољство инфраструктуром клуба и Спортског центра Игало, у којем плаво-жути дочекују гостујуће екипе – спортска дворана, теретане, медицински центар, генерално услови за рад – све је на једном високом нивоу, оцијенио је нови тренер КК Приморје 1945.

Како је раније саопштено, наш клуб је потписао уговоре са седам играча који су окосница екипе, тренутно се врши скаутинг како би се појачали на позицијама 1 и 5, а преговори се воде и са пар играча који су поријеклом из Херцег Новог.

– Радимо на прављењу екипе у којој ћемо имати већи број домаћих играча, јер мислим да је то снага града Херцег Новог и да томе треба да се тежи – закључио је Ичелић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here