И сутра и свих наредних дана потрага док не нађу несталог дјечака

Због погоршања временских услова, у 14:00 сати је обустављена потрага за несталим дјечаком на мору и из ваздуха. На терену остају припадници Службе заштите и спасавања и Управе полиције, који ће и даље надгледати и претраживати приобални дио.

Током пријеподневних сати у потрази су учествовали припадници Морнарице ВЦГ, војног ваздухопловства, Регионалног центра за подводно деминирање и обуку ронилаца, сектора Граничне полиције, Директората за заштиту и спашавање, Службе заштите и спашавања, Хидрометеоролошког завода, Директората за рибарство, приватних компанија који су координисано, и на мору и на копну, покушавали пронаћи несталог дјечака, казао је за РТХН помоћник директора Управe поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић.

– Били су у употреби хеликоптер, дронови, подводни дронови. Рониоци Регионалног центра су у два зарона, претражили комплетан дио акваторијума у дијелу од 200, 300 метара од Шквера ка хотелу Плажа гдје се сумња да је дјечак нестао. Хеликоптер је надлијетао скоро два сата, коришћени су и 3Д сонари за претраживање дна, али нажалост нисмо успјели да нађемо, односно детектујемо несталог дјечака, казао је Лукшић.

Због наглог погоршања времена, у 14:00 сати је обустављена потрага на мору и из ваздуха, истакао је Лукшић.

– И сутра се очекује јужни вјетар око 50 чворова. Потрага ће бити настављена и сутра и свих наредних дана док не нађемо несталог дјечака, казао је Лукшић.  

Како је казао руководилац Центра за обуку ронилаца Данило Мијајловић, претрагу су обавила три ронилачка тима уз асистенцију ронилаца Службе заштите и спашавања Котор. 

-Максимално смо искористили данашње добре услове роњења и претражили приобални дио који обилује стијенама, пећинама и рупама. Прегледали смо и морску зону даље од обале до 25 метара дубине. Због погоршања времена претрагу настављамо ујутру, рекао је Мијајловић.

Потрага за тринаестогодишњим дјечаком траје од уторка вече када се несрећа догодила, а синоћ је подршку пружио и хеликоптер међународне организације Фронтекс, специјализован за ноћно летјење и претраживање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here