И поред пораза у Загребу Гојковићева екипа задовољила

Foto: Anna Feher

У последњој утакмици у 2022. години ватерполо репрезентација Црне Горе поражена је у Загребу од репрезентације Хрватске 12:10 (2:1, 5:4, 4:2, 1:3).

После почетног вођства Црне Горе, голом Јована Вујовића, изабраници селектора Владимира Гојковића држали су у првом полувремену резултатску неизвјесност. У првој четвртини голман Бијач одбранио је петерац Маркуу Мршићу, да би до средине друге четвртине резултат био 3:3, након чега су се играчи Ивице Туцака одмакли на 6:3 и најавили побједу.

Почетком треће четвртине стигла је и коначна одлука о побједнику сусрета, већ у уводним минутама овог дијела игре, Башић и Бурић с играчем више подижу предност на +4 (9:5), а минуту и по прије краја треће четвртине још више, +5 (11:6). Репрезентација Црне Горе је до краја утакмице успјела да запријети, али не и да стигне до преокрета.

Голове за Црну Гору постигли су: Саво Ћетковић, Вук Драшковић и Душан Матковић по два, Јован Вујовић, Данило Радовић, Алекса Укропина и Ђорђе Станојевић по гол.

Голове за Хрватску постигли су: Констанин Харков и Марко Јеренић Крагић по три, Рино Бурић и Иван Крапић по два, Горан Гргуревић и Андрија Башић по један.

Обје селекције у години која слиједи очекују три велика такмичења – Свјетско првенство, Европско првенство и новоформирано такмичење, Свјетски Куп.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here