И данас двочасовна блокада граничних прелаза са Хрватском

Због неиспуњавања захтјева и изузетно тешке ситуације запослених, Синдикална организација Института „Др Симо Милошевић“ данас организује четврти протест на граничним прелазима са Хрватском.

Од 18:00 до 20:00 сати блокираће граничне прелазе Дебели бријег и Кобила, а превоз је обезбијеђен у 17:30 са паркинга друге фазе Института.

Радници Института “Др Симо Милошевић” траже три заостала лична дохотка, поптисивање Колективног уговора, трајно рјешавање питања дуга према „Југобанци“ у стечају, који износи преко осам милиона еура и гура установу у стечај, откуп акција Института од стране државе и, изнад свега, очување јединог рехабилитационог центра у Црној Гори.

Подсјећамо, Одбор директора Електропривреде Црне Горе је одобрио је позајмицу у износу од 600 000 еура Фонду за здравствено осигурање која ће бити уплаћена Институту „Др Симо Милошевић“ за исплату двије зараде запосленима, чим Уговор о зајму  потпишу директор Фонда за здравствено осигурање Вук Кадић и министар финансија Александар Дамјановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here